Revenirea Insulei Belina în patrimoniul statului român
Revenirea Insulei Belina în patrimoniul statului român nu este doar o acțiune administrativă, ci este o victorie semnificativă a democrației și statului de drept într-o Românie aflată timp de 3 ani sub asediul PSD pentru modificarea legilor justiției.
În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.
Guvernul Victor Ponta a facilitat demersurile, iar pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.
Insula Belina și Brațul Pavel au intrat în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care le-a închiriat, la numai o zi după hotărârea de guvern semnată de Victor Ponta și asumată de Liviu Dragnea, companiei Tel Drum.
Din acel moment accesul publicului a fost interzis și totul a devenit un paradis privat aflat la dispoziția lui Liviu Dragnea și a camarilei PSD.
Insula Belina și Brațul Pavel au revenit, în sfârșit, în domeniul public al statului! În Ședința de Guvern de joia aceasta, 05 noiembrie 2020, Executivul a aprobat, la propunerea MMAP, proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri imobile transmise din domeniul public al judeţului Teleorman.
Astfel, insula Belina și Brațul Pavel trec din administrarea Consiliului Judeţean Teleorman în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, precum şi actualizarea valorilor de inventar ca urmare a reevaluării.