Infrastructura rutieră în Zona Metropolitană a Iașului
În ultimii 3 ani am făcut o serie de demersuri punctuale pentru a debloca lucrările de infrastructură rutieră din județul #Iași și pentru a identifica totodată soluții optime și actualizate pentru evitatarea ambuteiajelor, reducerea poluării și mai ales reducerea accidentelor rutiere!
Una dintre cele mai stringente probleme ale comunităților din Zona Metropolitană a Iașului este faptul că infrastructura rutieră nu a ținut pasul cu creșterea traficului rutier.
Am vizitat, alături de Marian Pruteanu și echipa liberală din #Ciurea o serie de obiective de interes public din comună.
În fiecare zi intrarea în Municipiul Iași, pe DJ248, face viața locuitorilor din comuna Ciurea tot mai greu de suportat
Din păcate Consiliul Județean Iași este și în acest caz total nepăsător, dezinteresat de a identifica soluții la problemele cu care comunitățile locale se confruntă.
Cu o minimă preocupare și o conlucrare eficientă cu alte autorităție publice locale se centrale se pot găsi ușor soluții pentru descongestionarea traficului din/spre Municipiul Iași.
1. Identificate soluții de supralărgire a DJ248, inclusiv utilizând metoda rigolelor casetate și de construit trotuare pentru pietoni.
2. Modernizat la nivel de Drum Județean secțiunea DJ248C – str.Olarilor – Hlincea – Bazar –> Bd. Poitiers (mun.Iasi), o rută des utilizată de locuitorii din zonă pentru a scăpa de calvarul zilnic pe de DJ248
3. Modernizat la nivel de drum județean legătura dintre DJ248 și DN24 pentru a realiza o conexiune rapidă cu zona Bucium din Municipiul Iași
4. Modernizat DJ248C dintre Piciorul Lupului și Șanta.
Un județ în continuă dezvoltare, care aleargă spre borna de 1 milion de locuitori, nu poate rămâne încremenit în timp din punct de vedere al infrastructurii rutiere!